OLPC Cyprus Invitation: Difference between revisions

From OLPC
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
No edit summary
 
(7 intermediate revisions by 2 users not shown)
Line 1: Line 1:
Η [http://www.apoplous.org επιτροπή πρωτοβουλίας για την εφαρμογή του μαθητικού υπολογιστή στην Κύπρο] καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμβάλουν στο έργο της ανάπτυξης και προσαρμογής εκπαιδευτικού υλικού και εφαρμογών, να γίνουν μέλη της [http://wiki.laptop.org/go/OLPC_Cyprus Κυπριακής Ομάδας Εθελοντών] για τον μαθητικό υπολογιστή χαμηλού κόστους.
ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ....

Ο εξελληνισμός του μαθητικού υπολογιστή ήδη προχωρεί μέσω της [http://olpc.ellak.gr/ Ελληνικής Ομάδας Εθελοντών]που τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού της Ελλάδας.

Τη σχεδίαση του μαθητικού υπολογιστή έχει αναλάβει ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός [http://www.laptop.org/ One Laptop Per Child], που ιδρύθηκε από τον καθηγητή Ν.Νεγροπόντε, ιδρυτή του [http://www.media.mit.edu/Media Lab του M.I.T.], με σκοπό να δημιουργήσει έναν υπολογιστή τόσο χαμηλού κόστους ώστε κάθε παιδί στον κόσμο να μπορεί να έχει πρόσβαση στη γνώση και στη νέα τεχνολογία, και στόχος του είναι να δώσει στα παιδιά όλου του κόσμου ευκαιρίες να μάθουν να εξερευνούν και να εκφράζονται. Οι υπολογιστές θα διανέμονται αποκλειστικά και απευθείας στα σχολεία μέσα από κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Παρά το πολύ χαμηλό κόστος του, ο υπολογιστής, λόγω του έξυπνου σχεδιασμού, έχει δυνατότητες εφάμιλλες και σε αρκετά σημεία ανώτερες με εκείνες ενός συνηθισμένου φορητού υπολογιστή.

Ο μαθητικός υπολογιστής έχει λειτουργικό σύστημα [http://www.linux.org Linux] και βασίζεται σε [http://www.opensource.org/ ανοικτό λογισμικό]. Το λογισμικό για την ελληνική έκδοση του υπολογιστή αναπτύσσεται υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού (Ελλάδα), και εθελοντικά από την [http://www.ellak.gr ελληνική κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού]. Η πρόσκληση για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για τον υπολογιστή, απευθύνεται σε όσους έχουν χρόνο να συμβάλουν στην Προσπάθεια και ειδικότερα σε :

'''- Προγραμματιστές, για την προσαρμογή και βελτίωση εφαρμογών που υπάρχουν, αλλά και για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών.'''

'''- Μεταφραστές, για τη μετάφραση και προσαρμογή εκπαιδευτικού υλικού και εφαρμογών στα ελληνικά.'''
'''- Εκπαιδευτικούς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που μπορούν να σχεδιάσουν, να δημιουργήσουν και να αξιολογήσουν εκπαιδευτικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά σενάρια.'''
'''- Φορείς ή εργαστήρια, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη, δοκιμή και επίδειξη εφαρμογών λογισμικού. Για όσους πρόκειται να συμβάλουν στην ανάπτυξη εφαρμογών και υλικού για το μαθητικό υπολογιστή, θα υπάρξει δυνατότητα απόκτησης περιορισμένου αριθμού υπολογιστών για δοκιμές.'''

Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα για τον φθηνό υπολογιστή, καλούνται να εγγραφούν στη λίστα [mailto://olpc@apoplous.org olpc@apoplous.org] και να δηλώσουν συμμετοχή στην ομάδα εργασίας που θέλουν να συνεισφέρουν. Επίσης, μπορείτε να εγγραφείτε στο [http://wiki.laptop.org/ http://wiki.laptop.org/]

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου μελετά με κάθε σοβαρότητα τις προοπτικές που δημιουργεί ο Μαθητικός Υπολογιστής, ώστε να αξιολογήσει την εφαρμογή του στην εκπαίδευση της Κύπρου.

Latest revision as of 19:00, 11 February 2007

Η επιτροπή πρωτοβουλίας για την εφαρμογή του μαθητικού υπολογιστή στην Κύπρο καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμβάλουν στο έργο της ανάπτυξης και προσαρμογής εκπαιδευτικού υλικού και εφαρμογών, να γίνουν μέλη της Κυπριακής Ομάδας Εθελοντών για τον μαθητικό υπολογιστή χαμηλού κόστους.

Ο εξελληνισμός του μαθητικού υπολογιστή ήδη προχωρεί μέσω της Ελληνικής Ομάδας Εθελοντώνπου τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού της Ελλάδας.

Τη σχεδίαση του μαθητικού υπολογιστή έχει αναλάβει ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός One Laptop Per Child, που ιδρύθηκε από τον καθηγητή Ν.Νεγροπόντε, ιδρυτή του Lab του M.I.T., με σκοπό να δημιουργήσει έναν υπολογιστή τόσο χαμηλού κόστους ώστε κάθε παιδί στον κόσμο να μπορεί να έχει πρόσβαση στη γνώση και στη νέα τεχνολογία, και στόχος του είναι να δώσει στα παιδιά όλου του κόσμου ευκαιρίες να μάθουν να εξερευνούν και να εκφράζονται. Οι υπολογιστές θα διανέμονται αποκλειστικά και απευθείας στα σχολεία μέσα από κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Παρά το πολύ χαμηλό κόστος του, ο υπολογιστής, λόγω του έξυπνου σχεδιασμού, έχει δυνατότητες εφάμιλλες και σε αρκετά σημεία ανώτερες με εκείνες ενός συνηθισμένου φορητού υπολογιστή.

Ο μαθητικός υπολογιστής έχει λειτουργικό σύστημα Linux και βασίζεται σε ανοικτό λογισμικό. Το λογισμικό για την ελληνική έκδοση του υπολογιστή αναπτύσσεται υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού (Ελλάδα), και εθελοντικά από την ελληνική κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού. Η πρόσκληση για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για τον υπολογιστή, απευθύνεται σε όσους έχουν χρόνο να συμβάλουν στην Προσπάθεια και ειδικότερα σε :

- Προγραμματιστές, για την προσαρμογή και βελτίωση εφαρμογών που υπάρχουν, αλλά και για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών.

- Μεταφραστές, για τη μετάφραση και προσαρμογή εκπαιδευτικού υλικού και εφαρμογών στα ελληνικά.

- Εκπαιδευτικούς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που μπορούν να σχεδιάσουν, να δημιουργήσουν και να αξιολογήσουν εκπαιδευτικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά σενάρια.

- Φορείς ή εργαστήρια, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη, δοκιμή και επίδειξη εφαρμογών λογισμικού. Για όσους πρόκειται να συμβάλουν στην ανάπτυξη εφαρμογών και υλικού για το μαθητικό υπολογιστή, θα υπάρξει δυνατότητα απόκτησης περιορισμένου αριθμού υπολογιστών για δοκιμές.

Οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα για τον φθηνό υπολογιστή, καλούνται να εγγραφούν στη λίστα olpc@apoplous.org και να δηλώσουν συμμετοχή στην ομάδα εργασίας που θέλουν να συνεισφέρουν. Επίσης, μπορείτε να εγγραφείτε στο http://wiki.laptop.org/

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου μελετά με κάθε σοβαρότητα τις προοπτικές που δημιουργεί ο Μαθητικός Υπολογιστής, ώστε να αξιολογήσει την εφαρμογή του στην εκπαίδευση της Κύπρου.