Wiki-ul OLPC

From OLPC
Revision as of 12:21, 21 July 2007 by Tb (talk | contribs) (Ce veţi găsi înăuntru)
Jump to: navigation, search
  This page is monitored by the OLPC team.
  Traducerea The OLPC Wiki original  
   english | عربيپښتوбългарскиdeutschespañolfrançaiskreyòl ayisyenitaliano日本語한국어монголBahasa Melayuनेपालीnorskportuguêsromânăрусскийkinyarwandatürkçe中文繁體中文   +/- diferenţe  
Trimite conţinut

Bun venit pe wikiul OLPC, casa saitului colaborativ despre proiectul „Un laptop pentru fiecare copil” (OLPC) şi proiectele şi comunităţile legate de acesta. Avem până acum 9,908 pagini şi peste o mie de colaboratori înregistraţi; vă invităm să vă alăturaţi şi să împărţiţi cu noi ideile voastre.

Noutati


  • Intel se alatura OLPC, fiind cel mai nou membru.
  • Noua generatie de OLPC, numita B4 este distribuita dezvoltatorilor care s-au inrolat in http://wiki.laptop.org/go/Developers_Program | Programulul Dezvoltatorilor ]. Cei care nu au aceste masini pot sa ruleze emulatoare pe propriile masini. [Test Group Release Notes|Observatii ] asupra sistemului sunt updatate zilnic. De asemenea puteti vizita pagina de [ Activities | activitati ] pentru a ultimele activitati de dezvoltare.
  • Exista un nou skin pentru acest wiki. Suntati invitati sa-l testati vizitand Special:Preferences, si selectand "shikiwiki" pentru shin.
  • Puteti adauga [Badges | insigne OLPC ] site-ului dumneavoastra.
  • Un raport despre OLPC in Nigeria : Scoala Galadima
  • OLPC castiga t premiul Bridge Builder Award oferit de Bridging Nations: Inovatie pentru legarea diferentelor digitale.
  • O noua dezvoltare foarte importanta: operatiile autonome de tip mesh functioneaza in timp de XO este oprit.
  • Sunt disponibile noi aparitii stabile software: Build 406 si hardware Q2C18. Va rugam sa va updatati masinile. Imaginea de instalare automata face aceata operatiune mai usoara. Veti gasi imbunatatiri in toate functiile sistemului la adresa (Observatii despre aparitii). Directii pentru customizarea imaginilor NAND au fost adaugate pe acest wiki.

Actualizari saptamanale pot fi gasite pe | Evenimente curente.

Despre „Un laptop pentru fiecare copil”

Green and white machine.jpg
E un proiect educativ, nu un proiect de laptop.
Nicholas Negroponte

Acesta este wikiul pentru asociaţia One Laptop per Child (Un laptop pentru fiecare copil). Misiunea acestei asociaţii non-profit este dezvoltarea unui laptop cu un cost redus «laptopul de 100$», o tehnologie ce ar putea revoluţiona felul în care educăm copii lumii. Ţelul nostru este să oferim copiilor din întreaga lume oportunităţi de a explora, experimenta şi a se exprima.

De ce au nevoie de laptopuri copii din ţările în curs de dezvoltare? Laptopurile sunt atât o fereastră cât şi o unealtă: o fereastră spre lume şi o unealtă pentru gândire. Ele oferă tuturor copiilor o cale minunată de a învăţa prin interacţiune independentă şi explorare.

OLPC expune cinci principii de bază: (1) copilul este proprietarul; (2) vârstele sunt mici; (3) saturaţie; (4) conectare; şi (5) gratuitate şi sursă deschisă.

Mai multe despre laptop şi viziunea OLPC despre învăţat.

Ce veţi găsi înăuntru

Un loc foarte potrivit de unde puteti incepe explorarea acestui wiki este pagina laptop pentru fiecare copil ce reprezinta un rezumat al proiectului. Acolo veti gasi o lista de intrebari frecvente (FAQ); un loc in care sa puneti intrebari; si multe pagini cu specificatii hardware, software, educationale si despre dezvoltatorii programului—prezum si o pagina separata pentru dezvoltari ale softului. Sugar este o interfata cu propria interfata de ghidare. Sunt de asemenea pagini de discutie cu probleme de dezvoltare si cu lucruri specifice pentru fiecare tara. Pe aceasta pagina mai este disponibil si un [Table of Contents|cuprins] dezvoltat. Ultima versiune dezolvatata este de asemenea disponibila aici. Ultima versiune stabila dezolvatata este de asemenea disponibila aici.

Despre acest wiki

Scopul acestui wiki este de oferi informatii despre acest proiect dar si de a slicita idei si feedback. Tonul articolelor si discutiile variaza de la cel tehnic la cel epistolar. Va invitam sa comentati pe marginea fiecarei pagina (va rugam utilizati tabul de "discutii") de la inceputul fiecarei pagini). Va rugam ca in ceea ce priveste editarea articolelor sa va rezumati la fapte fara sa adaugati parerile personale. Sunteti incurajati sa va faceti cunoscuta munca si sa va folositi de link-uri si de citate din text. Va rugam sa va faceti un cont si sa folositi tagul ~~~~ pentru semnatura dumneavoastra. Puteti sa obsevati ca paginile care includ template-ul {{OLPC}}—cum ar fi pagina de fata—sunt mentinute de echipa OLPC si sunt in genral reprezentative pentru starea prezenta a proiectului. Alte pagini—crete si mentinute de public—ar trebui citite cu aceata mentiune in minte.