OLPC Albania

From OLPC
Jump to: navigation, search
2007 status: orange
    orange    

OLPC është një projekt për një kompjuter laptop për çdo fëmijë. Ai është filluar nga Instituti i Teknologjisë në Masaçusets (MIT) dhe mendohet të shitet për $100 në mënyrë që të jetë e mundshme për çdo fëmijë të botës të ketë një. Organizata One Laptop per Child (OLPC) është krijuar me këtë synim.

2' video - OLPC Intro part 1

2' video - OLPC Intro part 2

Shikoni dhe faqen zyrtare laptop.org.

Kryeministri i Shqipërisë Sali Berisha dhe drejtuesi i PNUD-it Kemal Dervishi kanë firmosur marrëveshje për bashkëpunimin me qëllim përhapjen e teknologjisë në shkolla dhe këto mund të mbulojnë dhe laptop-in për 100 dollarë sipas tyre.

Koordinim

 • OLPC-Europe, me qendër në Bruksel është në kontakt me Ministrin e Arsimit për të marë OLPC.

Më shumë informacion; SvenAERTS @ laptop . org -- SvenAERTS 09:01, 30 Mars 2009 (UTC) (update: I'm not working at OLPC anymore, so that email has been suspended. I'm now 100% free to pursue the roadmap I saw and think is going to bring success quicker. I think the persons leading OLPC Albania now are bruni and I'm coaching her. So please network with her, think of what you'd like to and can do know, where you see yourself in the future. Subscribe to this and other relevant pages to get automatic updates on the progress.

Who is who in OLPC Albania - join the team

Si të fillojmë / bashkëpunojmë?

 • Ideja
  • Është shumë më e këndshme të punosh me një skuadër. Ju mund të motivoni njëri - tjetrin etj. Kështu që, i thërrisni me zë të lartë miqve tuaj të bashkohen me skuadrën tonë.
  • Realizoje dhe kontakto fondacione, pyesni se cfarë dokumentacioni të plotësoni për atë që ju duhet të bëni: Studioni OLPC, shkoni me laptop dhe rrëzëllitës në shkollë dhe organizoni çdo javë takime për t'i çuar gjërat në hapin pasardhës (të mbledhim sëbashku: ide për një metodë strategjike planifikimi - SWOT (SWOT - Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) / Plane veprimesh / Studime me kushte të plotësuara / Plane biznesi për t'ua prezantuar partive të mundshme të interesuara). Kërkojini këtyre fondacione parash t'iu blejnë gjithçka që ju nevojitet: laptopë, laboratore, qeranë e nje zyre të vogël, telefon, rrogë per part-time, ...
 • Jepini prioritet ideve
 • SWOT - plane strategjike për temat e mbajtura mbi Idetë
 • Zhvilloni planet e veprimeve që janë kryer
 • Studime me kushte te plotësuara
 • Plane për biznese

Lidhje të jashtme